AbCa's Creek Lodge Gambia

Het echte Gambia ontdekken? Cultuur en natuur met een stralende glimlach! 

 

Het eerste deel van deze pagina bevat informatie over activiteiten en excursies die starten vanuit AbCa's Creek Lodge. 

Het tweede deel van deze pagina bevat informatie over excursies die starten vanuit je accommodatie aan de kust (scrol naar onder) 
_________________________________________________

Activiteiten en excursies vanuit AbCa's Creek lodge

Tijdens je verblijf in AbCa's Creek Lodge kun je volop genieten van de natuur. Dit kan te voet of op de fiets. Je kunt heerlijk relaxen en zwemmen in de rivier. 

Voor gasten die met een ervaren Gambiaanse gids de omgeving willen leren kennen, hebben we het volgende aanbod:

Wandeltocht in de omgeving

Duur: 2 uur
Maximale groepsgrootte: 10 personen 

Prijs:  €6,- per persoon 
(minimaal 2 personen)

Tijdens de wandeltocht maak je kennis met de mooie natuur. 
Onderweg spot je veel kleurrijke vogels. Regelmatig heb je het gevoel dat ze uit een volière ontsnapt zijn.
Er leven ruim 550 verschillende soorten vogels. Maar ook apen, kleurrijke hagedissen en dergelijke kom je tegen. Vergeet tijdens deze wandeltocht vooral je verrekijker niet. 


Boottocht door de mangrove

Duur: 1 uur 30 min.
Prijs: €8,- per persoon (minimaal 2 personen)

Vertrek meteen vanuit de Lodge.
Uniek aan deze boottocht is dat je in een originele Gambiaanse boot over de rivier vaart door de mangrove. De gids brengt u naar de mooiste plekjes, waarbij de dieren niet opgeschrikt worden door een ronkende motor. Houd je fototoestel bij de hand om foto's te maken van de vogels, zeeotters en verschillende soorten apen.  
 


Fietstocht in de omgeving

Duur: 1 uur 30 min.
Prijs : €10,- per persoon 
(minimaal 2 personen)

Op een degelijke fiets maak je samen met de gids een fietstocht in de omgeving. Je fietst over vlakke verharde- en onverharde wegen en ondertussen geniet je van de natuur. Je komt verschillende soorten apen tegen en je zult versteld staan van de vele kleurrijke vogels die je ziet. Ook de termietenheuvels zullen je niet ontgaan. We fietsen door dorpjes en hebben contact met de bewoners en je ziet de mensen op het land werken. Je verrekijker en fototoestel zullen overuren maken. 


Kanotocht naar Bintang

Duur: 2 uur - 3 uur
Prijs:  €15,- per persoon

Je vertrekt vanuit de lodge en peddelt in een rustig tempo naar het plaatsje Bintang (of vanuit naar de lodge toe).
Dit is een afstand van 12 km. 
Op de rivier kun je genieten van de natuur en spot je ongetwijfeld allerlei vogels en andere dieren. Op de rivier kom je bijna niemand tegen en  geniet je van de serene rust.


Op het eind van de tocht word je in het plaatsje Bintang opgehaald door een van onze medewerkers.

*Eigen risico:

Indien je schade brengt aan een kano of je verliest de kano tijdens uw kanotocht hebben wij de algemene voorwaarden dat je de schade moet betalen of  (een deel van) de kano moet vergoeden. 

Let op: de kanotocht zelf is zonder begeleiding. Uiteraard krijgt u wel een kaart mee. 

    

AbCa's discovery tour

Duur: 09.00-18.00 uur
Inclusief: Lunch
Prijs: €65,- per persoon (minimaal 4 personen)

Na het ontbijt verlaten we onze lodge om een familie in een compound te bezoeken. Je ziet hoe het dagelijkse leven van de mensen er uitziet en je maakt kennis met hun gebruiken en gewoonten.
Daarna rijden we naar een dorpje waar we een basisschool bezoeken (in het weekend en tijdens schoolvakanties is dit helaas niet mogelijk). Je ontmoet de leraren en leraressen en de schoolkinderen. Soms is het zelfs mogelijk om de kinderen les te geven.

Vervolgens gaan we naar Brikama waar we een kleurrijke markt bezoeken. Hier doen veel Gambianen hun inkopen. Er is van alles te koop: groenten, fruit, vis, kleding, schoenen, enzovoort. Veel van de producten zijn bedoeld voor de lokale bevolking, maar ook voor de toeristen zijn er snuisterijen te koop.

We lunchen aan het Paradise beach. Het is een van de mooiste stranden van Gambia buiten de drukke toeristenstrook. Na de lunch kun je lekker uitbuiken op het strand, maar je kunt natuurlijk ook even de benen strekken.
We verlaten het strand en rijden naar het vissersdorp Tanji. Vissers komen terug van zee om hun vangst op het strand te verkopen. Je zult verbaasd zijn over de verschillende soorten vis. Een van de grootste vissen is de barracuda. 
Na deze prachtige dag rijden we naar de lodge.

  


AbCa's history tour 

Duur: 08.00 uur-16.00 uur
Inclusief: lunch
Prijs: €69,- per persoon (minimaal 4 personen)

Tijdens deze tour gaan we terug naar een tragische periode in de geschiedenis van Gambia: de slavenhandel.
Slaven uit West-Afrika werden naar James Island getransporteerd. Op dit eiland in de Gambiarivier werden de slaven verhandeld en klaar gemaakt voor vervoer over de Atlantische Oceaan naar Europa en Amerika.
Tijdens deze excursie gebruiken we een  traditionele Gambiaanse motorboot. We vertrekken bij AbCa's Ceek Lodge en varen eerst een stukje door de mangroves en vervolgen de tocht over de brede Gambiarivier. Na 2 uur varen komen we op James Island aan. Als je geluk hebt zie je tijdens de vaartocht dolfijnen. James Island, waarvan de officiële naam Kunta Kinteh Island is, is door de Unesco op de wereld erfgoed  lijst geplaatst (http://whc.unesco.org/en/list/761). De tragische periode van de slavenhandel mag niet vergeten worden. Op het eiland bezoeken we het fort met de kerkers, dat in 1651 gebouwd is. Het is in bezit geweest van de Portugezen en later werd het eigendom van de Engelsen.
Na het bezoek aan het eiland varen we naar het vaste land en bezoeken Juffrureh en Albreada. Vanuit deze twee dorpen werden de slaven verhandelend. Juffrureh is het dorp waar de bekende slaaf Kunta Kinteh in 1750 werd geboren. 
Hij is bekend geworden door het boek dat Alex Haley over de slavernij schreef (http://nl.wikipedia.org/wiki/Roots:_Wij_zwarten). We bezoeken een van de slavenhuizen dat nu gebruikt wordt als museum. 
In het kleine museum krijg je een indringend beeld van deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van de slaven handel. 


We lunchen in een lokaal restaurant aan de Gambiarivier voor we terug varen naar AbCa's Creek lodge. 

AbCa's Safari (beleef Gambia)

Duur: ± 4 uur 
Prijs: €40,- per persoon (minimaal 2 personen)

Tijdens deze trip ervaar je het echte Gambiaanse leven. We rijden met een 4WD Jeep, weg van de gebaande wegen, door het prachtige landschap met de ongerepte natuur. Onderweg passeren we dorpjes waar je het traditionele leven van de bewoners ziet. We bezoeken een familie. Het is een unieke gelegenheid om kennis te maken met het dagelijkse leven. Je ziet hoe de vrouwen groenten en fruit verbouwen in hun tuin. Onderweg geniet je van de prachtige natuur. Onze ervaren gids vertelt je erover. Deze trip zal een onvergetelijke ervaring voor je zijn.  
Kookcursus in een compound

Duur: 10.00-15.00 uur
Prijs: €40,- per persoon 
(minimaal 2 personen)

Leer een echte Gambiaanse maaltijd klaar maken en ontdek de geheimen van de Gambiaanse keuken. We starten de workshop met het doen van inkopen op de markt. We kopen de ingrediënten voor de maaltijd zoals specerijen, vis, vlees en groenten.
Je ziet dat de kleurrijke markt voor het grootste deel gerund wordt door vrouwen.
Daarna maak je kennis met de familie in een compound. We vertellen je iets over het leven in het dorp en de compound.
De vrouwen van het gezin waar je te gast bent leren je koken. Je bent zelf actief bij het klaar maken van de gerechten.
Als de maaltijd klaar is ga je samen met de familie genieten van de Gambiaanse gerechten. Wees niet verbaasd als je met zijn allen van een groot bord eet. En dat doe je dan met je handen!

 
Vissen op de rivier

Duur: 3 uur of 5 uur
Inclusief: Visspullen
Prijs: € 30,- (3 uur)
           € 49,- (5 uur)

Met een lokale, ervaren visser ga je op de rivier vissen. Er is is een grote kans dat
je vis vangt zoals barracuda. ladyfish en captainfish. Misschien kun je, je eigen gevangen vis eten 
tijdens het diner!


Excursies vanuit je accommodatie aan de kust

AbCa's daytrip (ontdek het binnenland)

Duur: 09.00-18.00 uur
Vertrek: Accommodatie aan de kust
Inclusief: Lunch
Prijs: € 65,- per persoon (minimaal 4 personen)

Om 09.00 uur word je opgehaald bij je hotel. 
Onze eerste stop is bij de veemarkt. Uit de verre omgeving worden hier schapen en geiten naar toe gebracht om te worden verkocht. Je ziet hoe er onderhandeld wordt over de prijs van de dieren.  
Vervolgens gaan we naar Brikama, waar we een kleurrijke markt bezoeken. Hier doen veel Gambianen hun inkopen. Er is van alles te koop: groenten, fruit, vis, kleding, schoenen, enzovoort. Veel van de producten zijn bedoeld voor de lokale be
volking, maar ook voor de toeristen zijn er snuisterijen te koop.


We rijden naar AbCa's Creek lodge voor een boottocht. De boottocht is een ware belevenis. Je hoeft zelf niet te peddelen, dit doet de gids. Je vaart in een originele Gambiaanse boot door de mangroven: dat is een unieke ervaring. De gids laat je de mooiste plekjes zien, waarbij de dieren niet opgeschrikt worden door een ronkende motor. Houd je fototoestel bij de hand om foto's te maken van de vogels, zeeotters en apen. 
Je luncht bij AbCa’s Creek Lodge in een prachtige omgeving. Tijdens de lunch kun je genieten van de natuur. 
Na de lunch bezoeken we een familie in een compound. Bij voorkeur bezoeken we een compound waar vrijwel geen toeristen komen. 
Tijdens dit bezoek zie je hoe het dagelijkse leven van de mensen er uitziet en je maakt kennis met hun gebruiken en gewoonten. Als er gelegenheid voor is bezoeken we ook een school.
We gaan terug richting de kust waar we het vissersdorp Tanji bezoeken. De vissers komen terug met de vangst en verkopen de vis op het strand. Je zult verbaasd staan van de verschillende soorten vis die er te zien zijn. Een van de grootste vissen is de barracuda. 
Na ons bezoek aan Tanji rijden we terug naar het hotel.


*De volgorde van de activiteiten kan wisselen. 


AbCa's overnight stay

Duur: 2 dagen met 1 overnachting
Vertrektijd: 09.00 uur 
Vertrek: Accommodatie aan de kust
Inclusief: Overnachting, een ontbijt, twee lunches en een diner
Prijs: €125,- per persoon (minimaal 2 personen)

Tijdens deze tweedaagse excursie krijg je het echte Afrika-gevoel.


Dag 1

De eerste dag word je om 09.00 uur opgehaald bij je hotel.
We rijden vervolgens naar de veemarkt in Abuko. Je ziet hoe geiten, schapen en koeien verhandeld worden.
We vervolgen onze reis naar Brikama, waar we een kleurrijke markt bezoeken. Hier doen veel Gambianen hun inkopen. Er is van alles te koop: groenten, fruit, vis, kleding, schoenen, enzovoort. Veel van de producten zijn bedoeld voor de lokale bevolking, maar ook voor de toeristen zijn er snuisterijen te koop.

We rijden verder het binnenland in. We maken kennis met het traditionele Gambiaanse leven. We stoppen regelmatig om van de natuur en de rijstvelden te genieten. 


Tegen de middag komen we in AbCa's Creek Lodge aan. Deze lodge ligt midden in de natuur aan een uitloper van de Gambiarivier. Je luncht hier waarbij je een mooi uitzicht hebt over de rivier.
Na de lunch kun je lekker relaxen: rond wandelen op de lodge, zwemmen in de rivier of lekker op een stoeltje zitten om dieren te spotten.
In de namiddag maak je een wandeling door de natuur met een ervaren gids. Tegen de avondschemering zal je veel dieren spotten, waarbij vooral de diversiteit aan vogels opvallend is.
's Avonds kun je genieten van een smaakvolle lokale maaltijd.
De avond kun je op je eigen manier doorbrengen. De bar is de gehele avond geopend. Koffie, thee, softdrinks en alcoholische dranken zijn volop verkrijgbaar.

Dag 2

Je wordt vroeg gewekt omdat we voor het ontbijt al een boottocht door de mangroves gaan maken. Bij zonsopkomst zijn de meeste dieren te zien. Met een traditionele boot, vaart je gids je door de mangroves. Dit zal een onvergetelijke ervaring zijn. Je ziet kleurrijke vogels, apen en andere dieren.

Na de boottrip staat het ontbijt klaar. 
We maken met de gids een fietstocht door de omgeving.  Doordeweeks bezoeken we een school. In het weekend en tijdens vakanties is dit helaas niet mogelijk. 
We bezoeken een familie in een compound. Bij voorkeur bezoeken we een compound waar vrijwel geen toeristen komen. Tijdens dit bezoek zie je hoe het dagelijks leven van de mensen er uitziet en je maakt kennis met hun gebruiken en gewoonten.

Rond de middag lunch je in AbCa's Creek Lodge.
We rijden richting kust naar het vissersdorp Tanji. In de namiddag komen de vissers terug met de vangst en verkopen de vis op het strand. Je zult verbaast staan van de verschillende soorten vis die er te zien zijn. Een van de grootste vissen is de barracuda.
Na ons bezoek aan Tanji rijden we terug naar het hotel.


 


 
E-mailen
Bellen